maandag 16 december 2019

een STEMmige dag



Vandaag was een erg STEMmige klasdoorbrekende geslaagde dag! We startten de dag met een verhaal over Roza Rozeur Ingenieur. Juf Anne-Mie vertelde over Roza die op haar kamertje fantastische constructies van rommel bouwt. Bang en verlegen verstopt Roza haar uitvindingen onder haar bed. Als haar groottante in haar leven verschijnt, komt daar verandering in! Zij laat zien dat Roza zich voor een mislukking niet moet schamen! Fout gaat het pas als je het opgeeft!
Een ideale start voor onze STEMactiviteit dus!

De leerlingen van klas 1 en 2 werden in groepjes verdeeld en mochten, speciaal voor de tijd van het jaar, kerstbomen bouwen. Ze mochten hout, isomo en karton als basis gebruiken.
De bomen moesten aan enkele zaken voldoen:
1. De boom moest rechtop staan.
2. De boom moest een piek hebben.
3. De boom moest mooi versierd zijn met minstens 5 kerstballen.

De leerlingen gingen ongelofelijk enthousiast aan het werk. Plannen werden uitgetekend en de bouwwerkjes begonnen. We zagen de leerlingen beginnen, herbeginnen, nadenken, verbeteren en verder aanpassen. Het was leuk om de bezige bijen aan het werk te zien. Ik kan zeggen dat het resultaat gezien mag zijn! 
Op naar de tentoonstelling van onze prachtige STEMkerstbomen!

Klik op de foto om de volledige fotoreportage en de leuke en meer dan geslaagde resultaten te bekijken! En wil je ze ook in het echt bewonderen? Dat kan! Je kan ze zien aan het raam in de voorleesklas! Je zoon of dochter zal je de weg wel wijzen!

Een grote dank-je-wel aan meester Patrick voor de hulp!
Vele groetjes van de juffen van klas 1 en 2